Business Private
panini-regionali-di-farro-e-segale-molino-merano

Regional Spelt-Rye Bread Rolls

Source: https://www.meranermuehle.it/rcp_recipe/regional-spelt-rye-bread-rolls
Baking/cooking time
Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019
20 Minutes
Rest time
13 Hours
Difficulty
easy
Print

Ingredients

Ingredients for 6 rolls

350 g Spelt flour Regiograno bio
80 g Rye four Regiograno bio
70 g Whole spelt flour organic
35 g EVA - lievito madre natural yeast bio
350 g Water, 30°C
11 g Salt

Preparation

Preparation of the dough
  • Mix the flours and lievito madre
  • Add water and knead on speed 1 for 10 minutes.
  • Sprinkle in the salt and knead on speed 1 for another 5 minutes.
  • Cover the dough and let it rise for 12 hours at 30°C.

Divide the dough 
  • Gently release the dough from the bowl. 
  • Divide into 6 pieces of 140 g each, shape into rounds, and let rise covered on a baking paper for 60 minutes at room temperature. 
  • Preheat the oven to 230°C (top and bottom heat). 
  • Preheat the baking sheet or pizza stone. 

Prepare the bread rolls 
  • Turn the bread rolls over, make slashes on top, and transfer them to the hot baking sheet or pizza stone using the baking paper. 

Bake 
  • Place the bread rolls on the middle rack of the oven. 
  • Spray water into the oven through a crack simultaneously.
  • Lower the temperature to 200°C and bake the bread rolls for 20 minutes. 
  • Let the rolls cool on a wire rack.
Spelt flour Regiograno bio
Farina di farro prodotta con cereali di alta qualità provenienti da contadini altoatesini! La farina di farro spelta fine, di colore chiaro, proveniente da agricoltura biologica può essere utilizzata in molti modi. È particolarmente adatta per la produzione di pani leggeri, torte, basi per pizza e pasta. Il farro ha una nota di nocciola ed è molto digeribile. Già nel XII secolo Hildegard von Bingen ne apprezzava le proprietà particolarmente preziose. Provate a usare la farina di farro biologica nella vostra prossima torta di farro o pasta per pizza!

1000 g

€6.40