Business Private
muas-molino-merano

Muas South Tyrolean Speciality

Source: https://www.meranermuehle.it/rcp_recipe/muas-south-tyrolean-speciality
Baking/cooking time
Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019
15-20 Minutes
Difficulty
easy
Print

Ingredients

Ingredients for 4 people

500 ml Water
1500 ml Milk
q.s. Salt
200 g Cornflour white glutenfree
50 g Butter

Preparation

  1. Bring the milk, water, and salt to a simmer in a pan.
  2. Whisk in the cornmeal and cook for about 15-20 minutes, stirring constantly, until a creamy consistency is achieved. Let the pan sit on low heat for a short time until a thin crust forms on the bottom.
  3. Brown the butter in a separate pan and pour it over the Muas.


TIP: If desired, sprinkle the Muas with cinnamon and sugar.
Cornflour white glutenfree
La pregiata farina di mais bianca (fumetto) di qualità biologica del Molino Merano è ideale per la preparazione di prodotti da forno dolci e salati in combinazione con altre farine e la tipica specialità altoatesina "Muas". Quest'ultimo si ottiene bollendo la farina di mais con acqua e latte sciogliendola poi con burro fuso. Particolarmente adatto a chi evita il glutine nella dieta quotidiana.

500 g

€2.15