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charlotte-molino-merano

Charlotte with fruit

Source: https://www.meranermuehle.it/rcp_recipe/charlotte-with-fruit
Baking/cooking time
Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019
40 Minutes
Difficulty
easy
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Ingredients

170 g Rice flour bio glutenfree
170 g Cornflour white glutenfree
150 g Sugar
170 g Butter (or vegetable margarine)
2 Eggs
2 Pears
pinch Salt
q.s. Soaked sultanas
q.s. Walnuts

Preparation

  1. In a small saucepan, cook the chopped pears with a pinch of sugar.
  2. Cook the eggs as if they were scrambled. Mix the hard-boiled eggs with the sugar and butter. Add the rice flour, corn flour and a pinch of salt. Continue kneading until the mixture is smooth. Wrap in cling film and leave to rest in the refrigerator.
  3. Grease the mould. Divide the dough into two parts and roll each one out thinly between two sheets of baking paper. Line the baking tin with the dough up to the edges and press. Distribute the caramelised pears, walnuts and sultanas. Then cover with the second disc of dough and prick the cake several times with a fork.
  4. Bake in a preheated oven at 170° static oven (150°C ventilated oven) for approx. 40 minutes. Once cooled, dust with icing sugar.
In collaboration with @io_speriamo_che_celiacavo
Cornflour white glutenfree
La pregiata farina di mais bianca (fumetto) di qualità biologica del Molino Merano è ideale per la preparazione di prodotti da forno dolci e salati in combinazione con altre farine e la tipica specialità altoatesina "Muas". Quest'ultimo si ottiene bollendo la farina di mais con acqua e latte sciogliendola poi con burro fuso. Particolarmente adatto a chi evita il glutine nella dieta quotidiana.

500 g

€2.15

Rice flour bio glutenfree
La farina di riso biologica senza glutine del Molino Merano è ideale per prodotti da forno dolci e salati in combinazione con altre farine. Grazie al suo aroma delicato, si possono addensare anche salse e zuppe. È particolarmente adatto a chi evita il glutine nella dieta quotidiana.

400 g

€2.50